Kertdíszítés

Kertünket a gondozott gyep, az ápolt virágok teszik széppé. Azonban mitől lesz mégis egyedi, különleges? Azoktól az apró, esetleg nagyobb kiegészítőktől, melyekkel feldíszítjük. Titokban mindenki arra vágyik, hogy az ő kertje legyen a legszebb, a legtökéletesebb.  Annak meg kifejezetten örül, ha ezt mások is észreveszik, sőt meg is dicsérik érte. Erre valók a kerti partik, a baráti összejövetelek melyek alkalmat adnak arra, hogy megmutassuk, és el is dicsekedjünk a kertünkkel a barátainknak, ismerőseinknek. Lássuk, mit tudunk ajánlani kertdíszítésre!

Kertdíszítés 1.

Kezdjük a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldással, a kavicsfestéssel! Nyári szünetben tökéletesen lefoglalja a kicsi és a kicsit nagyobb gyerekeket is. Szép, és tényleg csak a képzeletünk, na meg a kreativitásunk szab határt. Ezeket a lefestett köveket aztán tehetjük a teraszra, vagy a virágok közé is, mindenhol nagyon látványosan mutat. Akár az elültetett növényeket is jelölhetjük velük.

kavicsfestés

Kertdíszítés 2.

A kertdíszítés következő eleme lehet a kerti figura. Ez még szintén nem kerül sokba. Azonban a figurák kiválasztásánál óvatosan kell eljárni. Mi próbáltuk már a kerámia állatokat, de azok sajnos egy nagyobb szél, vagy egy figyelmetlen gyerek miatt hamar összetört. Lehet, hogy elsőre olcsóbnak tűnik, de éppen ezért nem is tart sokáig. Érdemes ezért olyat venni, ami sokáig bírja, elég masszív és nem törik rögtön szét. Így akár tíz évig is a kert részévé válik. Ezeket a figurákat főleg a kisgyerekes családok szeretik, mivel ez egyfajta háziállat helyettesítő is lehet. Főleg akkor, ha olyan állatot választunk, amit normál esetben nem lehet kertben tartani. Pl. Őzike, vagy sas. De ha csak kicsi a kertünk, és nem tudunk, vagy nincs időnk kutyát tartani, akkor válasszunk kutya figurát!

kerti figura

 

Kertdíszítés 3.

Következő kertdíszítés ötlet a virágoknak szánt virágtartó. Ebből is számos változat közül tudunk választani, melyek a kertünk díszei lesznek. Többféle dísz közül válogathatunk. Az olcsó, de mégis ötletes verzió a kertdíszítésre: a szépen lefestett gumiabroncs, vagy egy régi rossz bicikli.

kertdiszites

 

Ha már a pénztárcánkba nyúlunk, akkor többféle közül is választhatunk. Van a klasszikus műanyag, esetleg cserép kaspó. Ennél eredetibb a nálunk is kapható csacsi formájú virágtartó, vagy akár a betonból készült virágtartó. Nagyon sokféle a kínálat, nehéz dönteni. Tényleg csak a képzelet, no meg a pénztárca szab határt. A végén úgyis a benne lévő virág lesz az, ami feldobja.

 

Kertdíszítés 4.

További ötletünk kertdíszítésre az esti partik kelléke: a kerti lámpás. Nagyon hangulatossá tudja tenni a nyári estéket. Nincs is annál kellemesebb, mikor munka után kiülünk egy pohár borral az egész napi hőség után a kert hűvösébe. Egy csipetnyi bosszúságot az okozhat már csak, ha hajkurásznunk kell a bogarakat.  Ezt szúnyogriasztó gyertyával tudjuk kivédeni, így még kellemesebbé tehető a késő esti kint tartózkodás. Erre is többfélét tudunk ajánlani: a pénztárcabaráttól a tartós darabig.

Saját magunk is készíthetünk gyertyatartót a kertbe egy üres konzervdoboz, vagy befőttes üveg segítségével.

kerti lampas

Vagy vásárolhatunk keleti stílusú kerti lámpást. Ez a kertünk teljes összképére hatással van. Érdemes úgy kiválasztani a kiegészítőket, hogy összhangban legyenek egymással.

mecsestarto-lampas-sp_373gúla alakú gyertyatarto-sp_277

 

Kertdíszítés 5.

A kertünknek nem csak dísze lehet, de kellemes pihenésül is szolgálhat számunkra egy megfelelően megválasztott kerti bútor. Már többfélét lehet kapni, nem csak a régi retro műanyag kerti garnitúrát. Nézzen körül nálunk is, hiszen a kovácsoltvas termékek között nagyon szépen megmunkált kerti szetteket találhat. Megfelelő kerti párnával pedig még kényelmesebbé is tudja tenni.

kovácsoltvas kerti bútor

A kerti pihenők esetén azonban ne csak a klasszikus szék, asztal kombóra gondoljon, hanem jusson eszébe egy árnyékos kis lugas is, ahol megpihenhet a kerti munka után.

kovácsoltvas kerti pergola

 

Kertdíszítés 6.

A kertdíszítés legkülönlegesebb eleme a kerti pavilon. Ennél már mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Itt már nem beszélhetünk filléres, esetleg pár ezer forintos kiadásról. Persze itt is akadnak egy-két nyári, kedvezőbb áru darabok (pl ponyvasátrak, nagyobb napernyők).

De ha hosszú távra tervezünk, több évre szóló kerti díszt keresünk, akkor érdemes erre többet rászánni. Egy ilyen elegáns, keleti stílusú pavilonnal elkápráztathatja a barátait, ismerőseit. Garantált a siker! Csak képzelje el, milyen meglepetést vált ki egy ilyen pompás épülettel a kertjében! Ráadásul még az árnyékban is élvezheti a nyári napot! Megfelelő kiegészítőkkel tovább lehet fokozni a hatást. Az oldalfüggönyök kellemes árnyékot varázsolnak a nyári hőségben, illetve takarást is biztosítanak a kíváncsi szomszédok elől (ha túl közel lennének).

kerti pavilon

 

Ha türelmes, és romantikus kerti elképzelései vannak, akkor belevághat egy pavilon felvirágoztatásába is. Vannak kimondottan növénnyel való befuttatásra alkalmas darabok, melyekre szépen felkapaszkodnak a különböző virágzó futó/kúszó növények. Egyetlen hátránya van csupán, ahogy minket vonz a látvány, a méheket úgy vonzza a virágpor.

kerti kiülő növénnyel

 

Utoljára egy fontos jó tanács: a kertdíszítés előtt ne felejtsen el füvet nyírni! Mert anélkül nem adja vissza teljes pompáját a kert. Erre szintén találunk segítséget, nem nekünk kell mindent elvégezni: https://clickforwork.hu/!

Ha tetszett cikkünk, ossza meg ismerőseivel, barátaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük